Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συγχώνευση Νοσοκομείων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

...ο Πύργος της Βαβέλ τώρα κ στην επαρχία!!!!


Εκτός από τα νοσοκομεία της Αττικής, (στα οποία κάναμε λόγο στο προηγούμενο μας αρθρο, http://www.1rstaidblog.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html ) η συγχώνευση θα προχωρήσει κ εκτός των ορίων  του λεκανοπεδίου. Ο λόγος για τα νοσηλευτικά ιδρύματα με χαμηλά ποσοστά πληρότητας, 30 στο σύνολο της περιφέρειας.
    Το "Έθνος" μιλάει με νούμερα κ κάνει λόγο για πληρότητα 6% στο νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου στο 14% και τουλάχιστον 30 ακόμα τα οποία λειτουργούν με πληρότητα κοντά στο 50%.
    Άλλος ένας τρόπος να περιοριστούν οι περιττές δαπάνες είναι  η συγχώνευση των νοσοκομείων που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα τα νοσοκομεία Άργους κ Ναυπλίου, που απέχουν μεταξύ τους μόλις 10 χλ.
    Ο προϊστάμενος προσωπικού του νοσοκομείου Ναυπλίου, σύμφωνα με μελέτη του ίδιου, προτείνει την αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου δημιουργώντας νέες υπηρεσίες που οι πολίτες σήμερα αναζητούν εκτός νόμου, πράγμα το οποίο θα απέφερε σημαντικό όφελος. Κάτι που μάλλον θα συμβεί κ με το νοσκομείο  Αγ.Βαρβάρα. Προ εκλογών σκόπευαν να το μετατρέψουν σε μονάδα χημειοθεραπείας. Ενώ η τύχη του Σπηλιοπούλειου του επιφυλάσσει μάλλον τη μετατροπή του σε μονάδα φροντίδας καρκινοπαθών τελικού σταδίου.
    Με δεδομένο πως τα νοσοκομεία που κάνουν την περισσότερη δουλεια (έχουν τη μεγαλύτερη πληρότητα) είναι περίπου 20, "αγνοείται η τύχη" των:
ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ
ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ

    Με λίγα λόγια πάνω από 50 νοσοκομεία αντιμετωπίζουν απλά περιστατικά κ εμφανίζουν πληρότητα κοντά στο 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου